Saltimbocca, " ugorj a számba !!!!"

2010-05-26

sponsored links



És tényleg ugrik !!! :)))
Szeretem , mert, gyors, finom, nagyon nagyon finom ,és egyszerû.
És csoda szép még nyersen is :)!!!
Nem igen foglalkoztam az olasz ételekkel mert én is azt a téves képet alakítottam ki magamban, hogy az olaszok a tésztákat variálják , és én nem igen rajongok a tésztákért, jegyzem meg ez is kezd változni, mint annyi minden az ember életében.
Egyszerûségében tökéletes ez az étel, ami viszont kell hozzá, az friss zsálya.
Sajnos a tegnapi jégesõ nagyon elverte. Keresgélni kellet az olyan leveleket amiket
a jég nem lyukasztott ki, de találtam :)
Azért is szeretem, mert elkészíthetõ csirkébõl, pulykából, sertésbõl, és borjúból is.
Hozzávalók :
- 8 szelet hús amit kicsit szétlapogatunk/ Karaj, szûzpecsenye, csirke
és pulyka mell /
- 8 szelet nyers füstölt sonka
- 8 nagy levél zsálya
- 4 ek vaj
- 4 ek olaj
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítés :
A húsra fogpiszkálóval rászúrjuk a sonkát és a zsályaleveleket.
Az olajat és a vajat felforrósítjuk és a húst a zsályás oldalával
lefelé beletesszük. Oldalanként kb 3 percig sütjük. Kivesszük
és letakarva melegen tartjuk addig, míg a többi húst is ki sütjük.
Amikor minden húst megsütöttünk , kiöntünk az olajból annyit, hogy
kb 2ek-nyí maradjon a sütõben , majd felöntjük a borral és
beforraljuk mártást.

Az elkészítés kb 20 perc isteni gyors vacsora. Csak arra figyeljünk, hogy inkább
a család várjon az ételre mint az étel a családra.

Egy kis zene csak úgy !!!!!!!


Folytats a blogon ... krisztina-kerekerdkzepn.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s